Löydä uusi harrastus

      Kommentit pois päältä artikkelissa Löydä uusi harrastus

Tuntuuko siltä, että kaipaat elämääsi jotain muutosta? Hanki itsellesi uusi harrastus! Monilla meistä on ollut lapsuudessa tai nuoruudessa jokin tietty aktiviteetti, jota muistaa edelleen lämmöllä. Harrastukset usein jäävät unohduksiin aikuisuuden myötä ja mitä vanhemmaksi tulee, sitä vähemmän aikaa tuntuu jäävän kaikkeen muuhun.

Varsinkin perheen myötä aikaa saattaa olla vähän ja elämän aikatauluttaminen tuntuu jo yhdeltä harrastukselta, sillä muuten elämästä ei selviä. Saattaa kuitenkin olla, että tarvitset juuri sen uuden harrastuksen – pääsisit tyhjentämään päätä ja ajattelemaan kokonaan muita asioita. Kun palaat taas muuhun arkeen, onkin siellä huomattavasti helpompi toimia. Harrastaa voi lähes mitä vain! Riippumatta siitä, millainen henkilö olet ja mitä arvostat elämässä, on vaihtoehtoja runsaasti. Viihdytkö enemmän yksin vai haluatko viettää aikaa myös muiden kanssa? Kannattaa käydä läpi omat vahvuudet ja itseään miellyttävät asiat, niin oma harrastus saattaa löytyä yllättävän nopeasti. Tärkeintä on muistaa, ettei pidä hävetä sitä, että aloittaa uuden harrastuksen vanhempanakin. Jokainen on joskus aloittelija ja sitä ei kannata yhtään murehtia. Kaikissa harrastuksissa aloittelijoita ei pidetä mitenkään huonompana vaan päinvastoin voit saada tukea sekä apua joko valmentajalta, harrasteryhmältä tai vaikka internetin foorumeilta.

Urheilu harrastuksena

Erilaiset urheiluharrastukset ovat usein hyvä valinta. Urheilusta tekee hienon se, että lajeja ja vaihtoehtoja on niin monia. Jos haluaa aloittaa esimerkiksi joukkueurheilulajin, kuten koripallon tai jalkapallon, löytyy ympäri Suomea erilaisia keskuksia, jotka tarjoavat juuri aloittelijoille harrastuspaikkoja.Monet urheilujoukkueet ovatkin täysin harrasteperiaatteella ja esimerkiksi sählyä pelataan paljon. Sen aloittaminen on helppoa, sillä et tarvitse paljoa erikoisvarusteita. Usein saa joukkueelta lainaan jopa mailan, jos alkuun haluaa käydä vain kokeilemassa. Joukkuelajeissa pääsee liikkumaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin turvallisessa ympäristössä.Urheilujoukkueen voi perustaa myös itse! Mikäli olet aktiivinen ja sosiaalinen ihminen, joka ei löydä sitä sopivaa joukkuetta kotipaikkakunnaltaan, ole yhteydessä ystäviisi ja verkostoihisi. Monesti ympärillä olevat ihmiset ovat samankaltaisia kuin sinä ja saattavat innostua lähtemään kokeilemaan!

Joukkuelajien lisäksi urheilua voi harrastaa hyvinkin itsenäisesti. Taistelulajit ovat yksilösuoritteisia, mutta et kuitenkaan joudu tekemään asioita yksin. Ottelut kuuluvat kaikkiin taistelulajeihin. Sinun menestyksesi ei kuitenkaan riipu kenestäkään toisesta, vaan pääset antamaan aina joka kerta itsestäsi parhaimman.Lenkkeily ja kävely ovat esimerkkejä urheiluharrastuksista, joissa ei tarvitse olla missään tekemisissä muiden kanssa. Lenkkeilyyn ja kävelyyn voi lisätä myös suunnistuksen, jota varten on klassisten työvälineiden lisäksi luotu vaikka minkälaisia puhelinsovelluksia. Niitä kannattaa kokeilla, sillä moderni suunnistus voikin olla se oikea harrastus juuri sinulle.

Harrastukset kotioloissa

Jos liikkuminen ja ulkoilu eivät ole sinun heiniäsi, voi uusi harrastuksesi löytyä kotoa. Yksi hauska harrastus on erilaisten esineiden tai tavaroiden keräily. Voit keräillä esimerkiksi kolikoita tai vaikka postimerkkejä. Riippuen siitä, missä asut, voi kotiin kerätä isompiakin esineitä.Keräilyssä saattaa käydä se, että tavaraa kertyy kuitenkin paljon. Valokuvaus taas voisi olla sopiva harrastus ihmiselle, joka haluaa kerätä muistoja, mutta ei ole tilaa, mihin kerätä tavaroita. Valokuvia voi kerätä tietokoneella, niitä voi editoida ja jakaa netissä. Valokuvaukseen tarvitset minkä tahansa kameran ja halun kuvata.Kotona voi tietysti harrastaa neulomista ja kutomista, jotka saattavat alkuun tuntua vanhentuneilta harrastuksilta. Käsityötä arvostetaan kuitenkin aina! Käsitöitä voi myös tehdä lasten kanssa, sillä lapset innostuvat lähes joka kerta askartelusta. Neulomiseen ja kutomiseen löytyy erinomaisia linkkejä netistä.

Harrastukset kotioloissa

Harrastuksen voi aloittaa ilman, että tekee alkuun suuria investointeja. Monia eri harrastuksia pääsee usein kokeilemaan pienellä kustannuksella ja voit myöhemmin tehdä tarvittavat investoinnit, jos haluat jatkaa harrastusta. Välineitä voi jopa vuokrata. Ota siis rohkeasti harrastusasenne ja kokeile jotain uutta!